عنوان بنر
هاست رايگان هاست رايگان

شرکت مهندسان جوان رایانه ساز نورالهدی

DEPARTMENT OF COMMERCE NOOROLHODA

با سلام .شرکت مهندسان جوان رایانه ساز نورالهدی نمایندگی گوشی های لنوو و شرکت نداگستر در اصفهان.با توجه به اینکه گوشی های لنوو در اول راه معرفی خود می باشند و قیمت های بسیار مناسبی نسبت به امکانات خود دارند در نظر داریم تا محصولات خود را با قیمت مناسب جهت عرضه در سطح استان اصفهان و دیگر استانها ارائه نماییم.
لازم به ذکر است سایت این مجموعه تا چند ماه آینده راه اندازی می شود و شما می توانید از این پس مشخصات و اطلاعات محصولات مورد نیازتان را از این سایت تهیه نمایید.
با تشکر
مدیریت شرکت مهندسان جوان رایانه ساز نورالهدی

طبقه بندی موضوعی
دوشنبه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۵، ۱۱:۵۳ ق.ظ

دستورات دیسک پارت

آموزش دستورات Diskpart – بخش اول

 همواره در طول تاریخ یکی از حساس ترین و ترسناک ترین کارها در کامپیوتر ، مدیریت هارد دیسک بوده است. پارتیشن بندی ، فرمت کردن یک پارتیشن ، اتصال دو پارتیشن به هم ، جدا کردن پارتیشن ها از یک دیگر، مدیریت بیش از یک هارد دیسک، دیسک های داینامیک ، دیسک های مجازی ، پنهان کردن یک درایو از دست بیگانگان و ... همه و همه بخشی از مدیریت هارد دیسک می باشند. در همین حوزه بسیاری از نرم افزار ها نیز برای آسانتر کردن مدیریت هارد دیسک وارد میدان می شوند. نرم افزار هایی مانند Acronis و EaseUS که به احتمال زیاد با آن ها آشنا هستید. یکی دیگر از ابزار های کارا در مدیریت هارد دیسک، Disk Management خود ویندوز است که بدون شک یکی از قدرتمند ترین ابزارهای مدیریت دیسک می باشد، هر چند ممکن است کمتر کاربری از ویژگی های آن آگاه باشد. کار با Disk management از جمله مباحثی است که در دوره MCITP در Configuring Windows 7  در حوزه مدیریت دیسک ها در کلاینت و در Application Infrastructure در حوزه مدیریت دیسک ها در سرور مفصلا بحث می شود.

یکی دیگر از قدرتمندترین ابزارهای مایکروسافت برای مدیریت دیسک ها Diskpart است که از توانایی ها و مزایای بیشتری نسبت به Disk management برخوردار است و ما در گروه آموزشی هیوا شبکه قصد داریم تا شما را با این ابزار هیجان انگیز و قدرت مند آشنا کنیم .

Diskpart چیست ؟

Diskpart یک ابزار خط فرمان یا به اصطلاح Command-Line ای برای مدیریت دیسک ها و پارتیشن ها است که از Windows 2000 جایگزین fdisk شد.

diskpart ابزاری مستقل از CMD است و پوسته یا Shell مختص به خود را دارد هرچند این پوسته شبیه به CMD است. برای درک بهتر موضوع CMD را در حالت عادی ( غیر Administrator ) اجرا کنید. در خط فرمان عبارت diskpart را تایپ و Enter کنید. خواهید دید که یک پنجره خط فرمانی جدید برای شما باز می شود که دستورات CMD در آن کار نمی کند.

 

شروع کار با Diskpart

همانطور که قبلا گفتیم Diskpart ابزار قدرتمندی است و درصورتی که کاربر مهارت لازم برای کار با آن را نداشته باشد ، ممکن است باعث آسیب رساندن به دیسک ها و پارتیشن ها و اطلاعات ذخیره شده در آن ها شود. به همین دلیل به طور پیشفرض برخی از قابلیت های Diskpart غیر فعال است و تنها زمانی فعال می شوند که در سطح Administrator اجرا شود.

برای اجرای Diskpart در سطح Administrator به دو روش می توانید عمل کنید:

روش اول : که اکثر کاربران از این روش استفاده می کنند به این صورت است که ابتدا CMD را با Run as Administrator باز کنید و سپس DiskPart را تایپ و Enter کنید.

روش دوم: در Start ویندوز DiskPart را جست وجو کنید. پس از آن که DiskPart.exe ظاهر شد آن را با Run as Administrator باز کنید.

در صورتی که بخواهید قبل از بالا آمدن سیستم عامل و در محیط Boot از آن استفاده کنید، کامپیوتر تان را با DVD ویندوز یا WinPE بوت کنید. در DVD ویندوز وقتی به بخش انتخاب پارتیشن رسیدید کلیدهای Shift+F10 را بزنید تا CMD باز شود. سپس DiskPart را تایپ کنید. به تصویر زیر توجه کنید:


 آموزش دستورات diskpart - تصویر 1

 
 

دستورات DiskPart به ترتیب الفبا

توجه: برای بکار بردن اغلب فرمان ها نیاز به فرمان های جانبی است.در تصاویر این متن آموزشی، فرمان اصلی با رنگ زرد و فرمان های جانبی با رنگ سبز مشخص شده اند.

توجه2: در صورتی که قصد اجرا و تست دستورات آموزش داده شده در این مقاله را دارید، پیشنهاد می کنیم حتما از نرم افزار های مجازی سازی مانند VirtualBox ، Hyper-V یا VMWare و در صورت عدم دسترسی به آن ها از یک فلش مموری استفاده کنید. تست این دستورات بر روی Disk اصلی کامپیوترتان ممکن است باعث پاک شدن و از دست رفتن اطلاعات گردد.

Active

Active کردن یک پارتیشن در یک دیسک Basic به این معناست که Loader کامپیوتر باید از این پارتیشن برای راه اندازی سیستم عامل استفاده کند. به عبارت دیگر به کامپیوتر می فهمانیم که فایل های مورد نیاز برای راه اندازی سیستم عامل در این پارتیشن قرار دارد.

در صورتی که به روش معمولی ویندوز نصب می کنید ، حتما توجه کرده اید که برای نصب ویندوز 7 یک پارتیشن 100 مگابایتی و برای ویندوز 8 یک پارتیشن 350 مگابایتی به طور خودکار ایجاد می شود. این پارتیشن همان پارتیشنی است که فایل های مورد نیاز برای راه اندازی سیستم عامل در آن قرار دارد و همان پارتیشن Active کامپیوتر شماست.

در هنگام استفاده از دستور Active به این نکات وجه کنید :

1-      برای استفاده از ای دستور به دسترسی سطح Administrator نیاز دارید.

2-      فقط Partition قابل Active کردن می باشد. ( نه Disk و نه Volume )

3-      فقط پارتیشن های Primary قابل Active کردن هستند. شما نمی توانید پارتیشن های  Logical را Active کنید.

4-      فقط یک پارتیشن از هر دیسک قابل Active کردن می باشد.

5-      Diskpart صحت محتویات پارتیشنی را که Active می کنید چک نمی کند. بنابراین اگر پارتیشنی که حاوی فایل های Startup  سیستم عامل نمی باشد را Active کنید، در این صورت ممکن است سیستم عامل شما Start نشود.

دقت کنید که قبل از استفاده از دستور Active باید پارتیشن مورد نظر را Select کنید.

Select Disk 0

List Partition

Select Partition 1

Active

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 2

ما در اینجا فقط یک دیسک داریم.

برای دیدن تمامی دیسک ها از دستور List Disk استفاده کنید.

 

ADD

ازدستور Add برای ایجاد یک Volume از نوع Mirror از استفاده می شود. برای ساخت Volume از نوع Mirror باید تعداد دیسک ها زوج و از نوع Dynamic باشند. برای استفاده از دستور Add باید Volume ای را که می خواهید آن را Mirror کنید Select کنید . سپس دیسک داینامیک دیگر را Add کنید. مانند تصویر زیر  :

List disk

List volume

Select volume 0

Select disk 0

Add disk 0

 

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 3

نکته: این فرمان از ویندوز 7 و ویندوز سرور 2008 به بعد کار می کند.

 

ASSIGN

از این دستور برای اختصاص دادن یک Letter یا یک Mount Point به یک Volume استفاده می شود تا بتوان به آن Volume دسترسی داشت. letter یک حرف انگلیسی است که به عنوان نام آن درایو اختصاص داده شود مثلا درایو C یا D .Mount Point مسیری است که می خواهیم محتویات یک پارتیشن در آن Mount شود.

برای اختصاص دادن Letter با حرف A به یک درایو، فرمان زیر را وارد کنید:

Assign Letter=A

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 4

با دستور Assign می توان نام درایو ها را تغییر داد، کافیست List Volume را بزنید تا درایو های خود را ببینید سپس Volume مورد نظر را Select کنید، حال می توانید نامی جدید برای Volume خود انتخاب کنید.

تذکر: نام درایو ویندوز و درایوی که Page File روی آن قرار دارد را نمی توانید تغییر دهید.

نکته: اگر برای یک پارتیشن فقطAssign  را تایپ و Enter کنید، اولین حرف انگلیسی خالی به آن درایو اختصاص داده می شود (به تصویر زیر توجه کنید)

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 5

 

ممکن است در هنگام Assign کردن، DiskPart به دلیل ظاهر شدن یک error از ادامه کار جلوگیری کند و فقط کد error را نمایش دهد. اگر در انتهای این فرمان NOERR را اضافه کنید، DiskPart بدون توجه به error ها عمل Assign کردن را به پایان می رساند.

 

Assign Letter=D NOERR

 

Option بعدی این فرمان یعنی Mount، کارایی بسیار جالبی دارد.برای استفاده از یک درایو حتما باید یک حرف به عنوان نام درایو به آن Assign شده باشد. در غیر اینصورت قابل استفاده نخواهد بود. برای مثال: یک درایو 100 مگابایتی که توسط ویندوز 7 ساخته می شود برای ذخیره کردن فایل های Boot ، ولی چون به این درایو هیچ حرفی Assign نشده نمی توانید آنرا در Explorer ببینید . به عبارت دیگر مخفی است.

Mount ، راه دیگری برای دسترسی به محتویات یک درایو بدون Assign کردن یک Letter به آندرایو می باشد. می توانید یک فولدر در یک درایو دیگر بسازید و درایو بدون نام را در آن فولدر Mount کنید. ازین پس می توانید از طریق این فولدر به محتویات درایو بدون نام دسترسی داشته باشید.

نکته:برای درایوی که دارای Drive Letter است نمی توان از Mount استفاده کرد، ولی به درایوی که Mount شده می توان Drive Letter اختصاص داد.

برای استفاده از قابلیت Mount ، روی درایو مورد نظر کلیک و گزینه زیر را انتخاب کنید:

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 6

طبق تصویر زیر پیش بروید تا به پنجره ای می رسید که برای استفاده از این درایو دو گزینه پیش روی شماست: Assign و Mount . Mount را انتخاب کنید و مسیر فولدر مورد نظر را انتخاب کنید. (من از قبل یک فولدر در درایو D به نام HivaSystemDrive ساخته بودم)

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 7

 

سپس به D:\HivaSystemDrive بروید. تا محتویات درایو جدید را ببینید:

آموزش دستورات diskpart - تصویر 8 

حال می خواهیم این مراحل را خیلی ساده تر با خط فرمان انجام دهیم(به تصویر زیر توجه کنید)

ابتدا List Volume را وارد کنید تا درایو های بدون نام را ببینید(مثلا Volume 2 من بدون نام است)

سپس Volume 2 باید Select شود <<  Select Volume 2

اگر می خواهید از Select شدن این درایو مطمئن شوید دوباره List Volume را بزنید.درایوی که با علامت ستاره * مشخص شده Select شده است.

حال که درایو مورد نظر Select شده است با فرمان زیر آنرا به مسیر مورد نظر Mount می کنیم.

Assign Mount=D:\HivaSystemDrive NOERR

در انتهای آن NOERR را اضافه کردم تا error مانع انجام آن نشود.

برای مشاهده نتیجه کار دوباره از List Volume استفاده کنید. Volume 2 به مسیر که برایش در نظر گرفتیم Mount شده است.

 

آموزش دستورات diskpart - تصویر 9

 

 

Attributes

این فرمان میتواند Attribute های یک Volume یا کل یک Disk را تغییر دهد(مثل Hidden یا Read Only) . برای استفاده از این فرمان ابتدا باید مشخص کنید که Attribute های چه چیزی را می خواهید تغییر دهید:

Attributes Disk/Volume

سپس باید مشخص کنید که می خواهید Attribute مورد نظر را از بردارید (Clear) یا قرار دهید(Set)

Attributes Disk/Volume  Clear/Set

سپس Attribute مورد نظر را وارد کنید. برای مثال می خواهیم یک فلش مموری را ReadOnly کنیم. فلش مموری هم به صورت یک Disk جدید ظاهر می شود و هم یک Volume جدید. این Attribute را از طریق Disk اعمال می کنیم. برای پیدا کردن Disk مورد نظر، بهترین راه توجه حجم آنهاست(مثلا فلش من تقریبا 8 گیگ است). Disk فلش را انتخاب کنید و دستور زیر را وارد کنید:

 آموزش دستورات diskpart - تصویر 10

نکته اول: برای تغییر Attribute فولدر ها باید از DiskPart خارج شوید و از فرمان Attrib استفاده کنید.

نکته دوم: تنها Attribute ی که می توانید روی دیسک اعمال کنید ReadOnly است .

[Attributes Disk Set/Clear ReadOnly [noerr]

[Attributes Volume Set/Clear ReadOnly/Hidden/NoDefaultDriveLetter/ShadowCopy [noerr

 

 

پایان بخش اول

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۶
شرکت مهندسان جوان رایانه ساز نورالهدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی